Megen, een goed bewaarde schat

Megen is een historische plaats, waar de herinnering aan het graafschap nog overal terug te vinden is. Uit die tijd stammen ook de twee kloosters (Franciscanen en Clarissen), een gevangentoren en Middeleeuws stratenpatroon met kinderkopjes ('keinderkupkes'). Delen van de stadswallen zijn nog terug te vinden. Daarbuiten ligt een uitgestrekt natuur- en recreatiegebied waar vele dieren graag verblijven. Afhankelijk van het seizoen, is met een beetje mazzel zelfs een ooievaarsgezin te spotten. http://www.megen.info en www.vestingsteden.nl.

 

Bezoeken is beleven

Vele wandel- en fietsroutes komen door Megen. Bezichtigen alleen al, is meer dan de moeite waard. Historische panden, steegjes, mooie doorkijkjes en prachtige verhalen. Een gids vertelt je er meer over tijdens een stadswandeling. Maar er zijn regelmatig ook culturele, recreatieve of actieve belevenissen in dit bijzondere plaatsje. Denk aan muziek op open podia, vollemaanwandelingen, exposities... En elke eerste zondag van de maand is er een kunstroute. www.toerismemegen.nl.

 

En spelen, natuurlijk!

Met kinderen is het geweldig om even naar de natuurspeeltuin Graaf van Megen te gaan. Daar kunnen ze zich uitleven in de uitdagende omgeving. Maar pas op, dat je niet in de gevangentoren terecht komt! Een prachtige plek om te spelen, maar ook om te bewonderen.  https://www.bezoekdemaashorst.nl/locaties/2925237551/natuurspeeltuin-graaf-van-megen

 

Eten en drinken

Op loopafstand zijn er verschillende leuke plekjes om neer te strijken voor een borrel, hapje of lekkere maaltijd. Wij tippen je graag: www.restaurantopdepoort.nl. Een gezellig restaurant met terras, aan de voet van de gevangentoren.

 

 

  

Adres

Molenstraat 5

5366 BT Megen

+31 (0)412 462309

 

Routebeschrijving

Kamers

Delen

Contact